Matkakertomuksia tehdyistä matkoista


Kesäteatterissa Viikinsaaressa 7.7.2022

Senioreiden kesäteatterimatka suuntautui tällä kerralla Tampereelle, Pyhäjärven Viikinsaareen. Matkaa voidaan verrata vanhan ajan rengasmatkaan, juna - sisävesilaiva -juna. Matkan teki historialliseksi myös se, että edellisestä tapaamisestamme oli ehtinyt kulua tarkalleen 2 ja 1/3 vuotta! Tästä saamme torua koronaa.

Laukontorilta lähdimme puoliltapäivin 1,5 tunnin päiväristeilylle Hopealinjan Silver Sky:llä. Risteilyllä nähtiin Tamperetta erisuunnasta, kuin mihin tavallisesti olemme tottuneet. Laivalla nautittiin maittava ”järvimenu”. Ruokailu sujui sutjakkaasti, vaikka meitä oli niinkin suuri ryhmä, kuin 64.

Viikinsaaren kesäteatterissa esitettiin vallaton musiikkikomedia ”Kaidesaaren tanssit”. Esityksessä kuvattiin ihmisiä kesäisellä tanssilavalla, missä on haku päällä. Carolan kappaleet toivat esitykseen tuulahduksen menneestä ajasta. Vierailevana musiikkimaailman tähtenä oli Marita Taavitsainen.

Teatteriesityksen puoliajalla siirryimme paviljonkiin, missä nautittiin yhdistyksen tarjoama kuohuviini.

Teatteriesityksen jälkeen palattiin Laukontorille vuorolaivalla. Jokainen suuntasi omatoimisesti kotimatkalle tai jatkoi lomailuaan Tampereella.

Jälkiterveisinä kuului tyytyväistä hyrinää risteilystä ja teatterista. Kiva, että nautittiin ja toivottavasta päästään pikkuhiljaa ns. vanhaan normaaliin, eli tapaamiskerrat tihenevät vanhaan malliin.

Lopuksi vielä monet kiitokset Reimalle koko paketin järjestelyistä! Sai kuvan, että lippu- ja laiva-asioiden selvittely edellytti sinnikkyyttä ja tiivistä yhteistyötä.


Kuopion Kaupunginteatteri 6.-7.3.2020

Senioriyhteisön karkausvuoden ensimmäinen teatterimatka tehtiin Kuopioon. Siellä Kaupunginteatterissa esitettiin perjantai-iltana 6.3. ”Kaksoiselämää-musikaali”. Siinä soivat Juice Leskisen hienoimmat laulut. Musikaali ei kuitenkaan kertonut Juicen elämäntarinaa. Se vei katsojat 1990-luvun alkuun, myllerryksen aikaan, jolloin niin Suomen markka kuin Neuvostoliittokin tekivät kuolemaa. ”Kaksoiselämää” oli huumorin sävyttämä tarina rakkaudesta ja elämän arvaamattomuudesta.Musikaalin pääosassa oli Puntti Valtonen, joka tunnetaan monipuolisena näyttelijänä ja legendaarisen Juice Leskisen Grand Slamin laulaja-kitaristina.Mainittakoon vielä, että helmikuun 19. tuli kuluneeksi 70 vuotta Juicen syntymästä. Koska Juankoski on nykyisin osa Kuopiota, on luontevaa, että sikäläinen Kaupunginteatteri juhlistaa syntymän juhlavuotta.Illan ”ovensuukyselyn” perusteella oli helppoa yhtyä osanottajien mielipiteeseen - musikaali oli tosi hyvä!Ilta jatkui miellyttävän yhdessäolon ja seurustelun merkeissä Hotelli Atlaksen aulabaarissa pitkään, yli puolen yön.

Eelis oli varannut lauantaipäivälle kattavan infopaketin Kuopion tutustumiskohteista. Teatteri-ilta lienee uuvuttanut kävijät niin, että kaikki suoriutuivat kotimatkalle lauantaina puoliltapäivin.

Matkan järjestelymestari Eelis P:lle mahtavat kiitokset hyvin junaillusta teatterimatkasta Savon sydämeen meidän kaikkien 46 osallistujan puolesta!


Tallinna 10.-11.12.2019

Perinteitä kunnioittaen runsaslukuinen senioreiden joukko laivasi itsensä pikkujouluristeilylle Tallinnaan tiistaina 10.12.. Kuljetusalus oli tuttu M/S Silja Europa. Heti kohta kun oli asetuttu laivaan, oli buffetillallisen vuoro Grande Buffetissa. Monella oli takanaan pitkä matkustuspäivä, joten kyllä ruoka juomineen maistui. Iltaohjelman jokainen rakensi omien suunnitelmiensa ja harrastustensa mukaisesti. Yksi ylivertainen, kuntoa kohottava liikuntamuoto oli parketilla pyörähtely. Laivalla sattui mukaan myös useita muita VR:n eläkeläisryhmiä, joten tuttuja löytyi sitä kauttakin. Keskiviikon aamupäivällä reipashenkisemmät suuntasivat Vanhan kaupungin joulutorille lahjahankintoihin ja jouluglögille.

Paluumatka alkoi yhteisellä infotilaisuudella laivan 12. kerroksen kokoustilan kabinetissa. Puheenjohtaja Alpo Mäkinen kertoi senioreiden ajankohtaisista kuulumisista ja valotti tulevaisuuden suunnitelmia. Tämän jälkeen vuoron sai RTTL ry:n pääluottamusmies Jari Äikäs.

Jari kertoi RTTL:n ajankohtaisista asioista ja kuluneen vuoden tunnoista kuulumisesta Insinööriliittoon. Tämän lisäksi hän käsitteli VR:n toiminnassa tapahtuneita muutoksia ja vastaili esitettyihin kysymyksiin. Sen verran on porukassa vielä VR- ja ay-henkeä, että aina mielenkiintoa riittää, ”missä nyt mennään”. Henkilölippu–asia ei myöskään jäänyt ilman huomiota, tälläkään kerralla. Kyllä, yksi kysymys lipusta esitettiin Jarille.

Matkalla oli kaikkiaan 54 henkilöä. Hyvin viihdyttiin ja nautittiin risteilystä. Laiva saapui Helsinkiin n. tunnin myöhässä navakasta tuulesta johtuen, mutta eiköhän kaikki päässeet kotimatkalle ja valmistumaan joulun odotukseen.  


Kesäteatterimatka Raumalle 23.-24.7.2019

Seniorien kesäteatterimatka tehtiin tänä vuonna Raumalle. Illalla majoittumisen jälkeen suunnistimme Fåfängaan Rauman kesäteatterille katsomaan Kaksi –puuta näytäntöä.

Jälkianalyyseissa porukka tuntui nauttineen esityksestä täysin rinnoin.

Emme olleet pelkästään teatterimatkalla, vaan seuraavana aamuna perehdyimme Rauman vanhaan kaupunkiin asiantuntevien oppaiden johdolla. Kaupungin historiallinen tausta ja nykyisen maailman perintökohteen ylläpito selvisi Tutustuimme lyhyesti myös pitsiviikkojen ja ruokamarkkinoiden antiin. Katsottavaa oli vaikka kuinka.

Seuraavaksi siirryimme Poroholman satamaan laivamatkalle Kuuskajaskarin linnakesaarelle. Vanhan kasarmin tiloissa meitä odotti tosi maukas lounas. Ruoan jälkeen tutustuimme niin saaren sotilaallisen toiminnan aikoihin kuin sen erikoisiin geologisiin piirteisiin diabaasisaumoineen. Samalla tuli tehtyä tehokas ruuansulatuskävelykin kansallispuistoalueella. Oppaana meillä oli todellinen saaren ja sen geologian asiantuntija.

Saarelta palattuamme menimme vielä Rauman näköalatorniin kahville. Siellä oli tilaisuus katsella ja

kuvata Rauman aluetta lintuperspektiivistä. Yllättävää oli nähdä Eurajoen ydinvoimalan rakennukset kaukana horisontissa.

Senioritoiminnan eräs merkittävä osa on tavata aina vaan tutummaksi tulevaa porukkaa. Jokainen sopiva väli käytettiinkin keskinäiseen seurusteluun ja kuulumisten vaihtoon.

Monelle mukaan tulleelle Rauma on melko etäällä kotiseudusta ja niinpä matka ei pysähtynyt vain Raumaan, vaan samalla osa tutustui myös muihin lähiseutujen alueisiin.

Monet kiitokset Olavi K:lle monipuolisen matkan sujuvista järjestelyistä. Lämmin merellinen sääkin suosi koko matkan ajan.